Ana içeriğe atla

Yeni yıl için geri sayım başladı


Yeni yıla sayılı günler kala yılbaşı programları için fısıldaşmalar başladı bile. Yılbaşının bu yıl perşembe gününe denk gelmesiyle, cumayı da tatile dahil edip yılbaşı tatilinizi beş güne çıkarmak yeni yıl için iyi bir moral olabilir. Peki 2015’e girerken romantik bir gece mi yoksa eğlenceli zaman geçirebileceğiniz bir yer mi tercih edersiniz? Sevdikleriyle özel bir an geçirmek isteyenler için hazırladığımız alternatifler şöyle:


Sanat kokan sokaklar

  • Sanat kokan sokaklarda bir yılbaşı hayal ediyorsanız Barcelona turları tam size göre. Antoni Gaudi’nin eseri olan bu sanat dolu şehir, Plaza De Catalunya Meydanı’ndaki sokak sanatçılarının gösterileri, sokak ressamlarının performansları, cambazların muhteşem gösterileri ile yılbaşı gecenize eşlik edebilir. Barcelona’da Sagra da Familia Kilisesi’nin devasa yapısı sizi büyülü bir yılbaşı gecesine davet ediyor. Barcelona’da 2015’i bir Flamenco Gecesi’yle de karşılayabilirsiniz.
  • Yılbaşı için önereceğimiz Ortaçağ esintileri taşıyan bir diğer zarif şehir ise Prag. Büyülü atmosferi, harikulade köprüleri ve Franz Kafka’nın sevgilisi Milena’ya olan aşkına şahitlik etmiş sokakları yeni yılın ilk dakikalarını, saatlerini geçirmeniz için sizleri bekliyor. Her yıl on binlerce ziyaretçiyi Prag’a çeken, Prag’ın Yılbaşı Gecesi havai fişeği şovu son zamanlarda çok popüler.
  • Yeni yıla romantik bir başlangıç yapmak isteyenler Roma’daki meşhur Aşk Çeşmesi’nde yeni yıla aşk ve coşkuyla girebilirler. Ya da Paris’te Concorde Meydanındaki dönme dolaptaki havai fişek gösterisini izleyebilirsiniz. Eyfel Kulesi’nde harika havai fişek ve ışık gösterilerine şahit olabilirsiniz. Seine Nehri üzerinde sefer yapan yemekli tekneler de tercihlerden biri olabilir.  Eyfel Kulesi etrafında gerçekleşen klasikleşmiş havai fişek gösterileri size görsel bir şölen sunacaktır.
  • Yılbaşı turunuzun durağı New York olsun istiyorsanız, yeryüzünün en ışıltılı ve parlak şehirlerinden biri olan bu dünya kentinde yeni yılı kutlayan 1 milyon kişiden biri de siz olabilirsiniz. Noel Tatil Sezonu adına yapılan 24 metre boyundaki geleneksel Rockefeller Noel ağacı görülmeye değer. Central Park’ta buz pateni yapabilir, Times Meydan’nda pek çok konser, eğlence ve gösteriye şahit olabilirsiniz.
  • Londra’nın Trafalgar Meydanı’nda saat tam 24.00'ü gösterdiğinde Big Ben’in çanları ile yeni yıla girebilirsiniz. Sokak partilerine katılabilir ya da London Eye üzerinde gerçekleştirilen havai fişek gösterileri için Thames nehri kenarındaki yerinizi alabilirsiniz.
  • Yeni yıla ilk girenlerden biri olmak istiyorsanız Sydney tam size göre. Avustralya’nın yılbaşı kutlamalarının odak merkezi olan Sydney, size diğer Avrupa ülkelerinden çok daha önce yeni yıl heyecanını yaşatacak. Ayrıca yeni yıla kar yerine güneşle giren bu ülkede mevsimin yaz olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Lübnan'da yılbaşı hazırlığı

  • Lübnan başkenti Beyrut ve kuzeyindeki antik kent Biblos (Cübeyl) yılbaşına hazırlanıyor. Çoğu zaman şiddet olaylarıyla anılan Lübnan, yılbaşının yaklaştığı bugünlerde geçen yıllara göre daha sakin bir dönem geçiriyor. Bunun da etkisiyle başkent Beyrut'ta şehir merkezi başta olmak üzere, özellikle Hıristiyanların yaşadığı bölgelerde yeni yıla özel süslemeler yapılıyor. Başkent Beyrut'un kuzeyindeki antik kent Biblos'taki yılbaşı ağacı ve çevresindeki ışıklandırma ve süslemeler dikkati çekiyor. 


2015’e leziz bir başlangıç için Rudolf

  • Dünyaca ünlü şef Rudolf Van Nunen, 20 yıldır aşina olduğu Türkiye’de ilk restoranını açtı. Morgans Grup’un en yeni oteli 10 Karaköy, A Morgans Original’in içerisinde konumlanan Rudolf, yılbaşı gecesi de eşsiz menüsüyle fark yaratmaya hazırlanıyor.Fransız, Hollanda, Alman, İngiliz, Türk, Endonezya, Thai ve Cajun mutfakları konusunda büyük deneyimlere sahip olan ve birçok ödül ve madalya ile taçlandırılan dünyaca ünlü şef Rudolf Van Nunen’in yeni yıla özel hazırladığı menüsünde Akdeniz ve dünya mutfağının en leziz örneklerine yer veriyor.

La Vie En Rose, masalsı bir yılbaşına hazır

  • Milano ve İstanbul ofisleriyle hizmet veren tasarım topluluğu Design State, Yeniköy’ün sevilen mekanı La Vie En Rose için Fransız çay odası fikrinden yola çıkarak, mekanın romantik ortamıyla uyum içinde bir yılbaşı dekorasyonu oluşturdu. Kozalak, buz pateni, kızak, hayvan figürleri, kar beyazı ve doğa yeşilinin ağırlıkta olduğu La Vie En Rose kış bahçesi, kışın en soğuk havalarında bile sıcacık bir atmosfer sunuyor.


Yurt içinde kayak turizmi gözde

  • Uludağ, Palandöken gibi kayak merkezleri yılbaşı için yurtiçinde en fazla tercih edilen yerler. Ayrıca, Abant ve Antalya’ya olan rezervasyonlarda da ciddi artış var.Tatil Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, yılbaşına denk gelen turizm paketlerinin satışlarının, geçtiğimiz yıla oranla 4 kata yakın artış gösterdiğini belirtti. Yılbaşında 140 bin civarında misafirin yurt içi ve yurt dışı turizm paketlerinden yararlanacağını öngördüklerini söyleyen Karayal, yurt içinde Uludağ, Palandöken gibi kayak merkezlerinin en fazla ilgiyi gördüğünü vurguladı.Karayal, yılbaşına denk gelen dönemde 140 bin civarında misafirin yurt içi ve yurt dışı turizm paketlerinden yararlanacağını öngördüklerini söyledi. Yılbaşına denk gelen turizm paketlerinin satışlarının geçen yıla göre 4 kata yakın artış gösterdiğini vurgulayan Karayal, bunların bir kısmının paket tur, bir kısmının ise otellerin yılbaşı paket programlarından oluştuğunu ifade etti.Kaan Karayal, şu bilgileri verdi: “Yılbaşını yurt içinde geçirmeyi tercih eden tatilciler, Uludağ ve Palandöken gibi kayak merkezlerine yoğun talep gösteriyorlar. Ayrıca, Abant ve Antalya’ya olan rezervasyonlarda da ciddi artış gözleniyor. Yılbaşında yurt dışı tatilini tercih edenler ise genellikle Roma, Paris, Barselona ve Venedik’i tercih ediyorlar. Çocuklarıyla birlikte ailece tatile çıkacaklar çoğunlukla Roma ve Paris’i tercih ederken, Barselona ve Venedik daha çok genç çiftler tarafından ilgi görüyor. 5 günlük yurt dışı tatili için ortalama kişi başı fiyatın 550 Avro olduğunu söyleyebiliriz. Yurt içinde konaklamak isteyenlerin ise 4 gece 5 günlük konaklama için ortalama kişi başı 600 TL ödeyeceklerini belirtmek mümkün.”








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

IMF Karşıtı Annenin IMF Uzmanı Kızı

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyeliğine seçilen Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü Başkanı ve IMF eski ekonomisti Doç. Dr. Selin Sayek Böke , üniversitede iktisat eğitimi alma kararının hayatının en güzel hatası olduğunu söylüyor. Anne Selin Sayek Böke ile ekonomist Selin Sayek Böke arasındaki dengeyi annesinden ilham alarak koruduğunu vurgulayan Böke, "CHP'de herkesin daha mutlu, refah içinde yaşayabileceği ekonomik ortamı sağlayacak politikalar üretilmesine katkıda bulunarak bunları somutlaştırmaya katkıda bulunacağım" diyor. Dünya Bankası ve IMF kariyerine sahip, güleryüzlü ve sıkı bir makro iktisatçı olarak bilinen Selin Sayek Böke ile CHP Parti Meclisi üyeliğinden annesi Türk Tabipler Birliği eski Başkanı Füsun Sayek ile olan ilişkisine kadar birçok konuyu masaya yatırdık. Böke, 11 yaşındayken kardeşi ile 'gazetecilik oyunu' oynadıklarını, hazırladıkları gazeteye ekonomi yazılarını yazdığını paylaşıyor. Kendisini ekonomi alanına yönle

İran, Sıtkı Ayan’dan sorulur

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ikinci telefon görüşmesinde adı geçen işadamı Sıtkı Ayan, özellikle AKP döneminde parlayan isimlerin başında geliyor. WikiLeaks belgelerinde de adı geçen Sıtkı Ayan’ın ismi İran ile yapılan ticari anlaşmalar ve yüksek devlet teşvikleriyle anılıyor.   Sivas’ın Gölova beldesinde doğup büyüyen Sıtkı Ayan, İstanbul İmam Hatip Lisesi ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Mesleğini icra yerine petrol işine girdi. Ayan’ın, İran ve Sudan’da petrol ve doğalgaz sahalarıyla ilgili yatırımları bulunuyor. WikiLeaks belgelerine göre ABD Ankara Büyükelçiliği’nden gönderilen kripto, Başbakan Erdoğan’ın İran’daki etkinliğini ve ilişkisini ortaya koyuyordu. ABD elçiliğinin belgesinde, 22 Şubat’ta Türk gazetelerinde İran ile Türkiye arasında müşterek bir yatırım projesi imzalandığı ve buna göre kurulacak olan yeni bir doğalgaz boru hattının, İran gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacağı belirtiliy

Panama Belgeleri: Hayyam Bey'in cenneti

Panama belgelerine göre Hayyam Garipoğlu, Sümerbank’a el konulmadan önce Niue’de bir şirket kurdu. Yaptığı açıklamada “Niue’nun adını bile duymadım” dedi. Panama belgelerinde, Türkiye tarihinin en büyük banka batırma olayına imzasını atan Hayyam Garipoğlu’nun da dört off-shore şirketi ile yer aldığı ortaya çıktı. Belgelere göre Garipoğlu’nun, Sümerbank davasında adı geçen Olsten Marketing Co Ltd’nin yanı sıra üç ayrı off-shore şirketi daha var. Bu şirketlerden biri Olsten Marketing’in kapatılmasından hemen sonra kurulan Niue merkezli Unitrade International Ltd olsa da Garipoğlu, Niue’nun neresi olduğunu dahi bilmediğini ifade ederek bu şirketin kendisine ait olduğunu yalanladı. Olsten, Mossfon müşterisi Sümerbank ile ilgili dava dosyasına göre Garipoğlu, Sümerbank’a el konulmadan bir gün önce, kendisine ait olan Romania International Bank’a 8 milyon dolar transfer etti, buradan da yine kendi paravan şirketi Olsten Marketing’in hesabına aktardı. Panama belgelerine göre

#ParadisePapers: Off-shore biraderler

Berat ve Serhat Albayrak’ın Çalık Holding’de yönetici olduğu dönemde holdinge bağlı çok sayıda off-shore şirketi kurulmuş. Serhat Albayrak bu şirketlerden birinin bizzat direktörü. Dünyanın dört bir yanından çok sayıda politikacı ve iş insanının off-shore bağlantılarını ortaya çıkaran Paradise Papers’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak’ın da ismi geçiyor. Serhat Albayrak, belgelere göre Malta’da bir off-shore şirketle bağlantılı görünüyor. Frocks International Trading Ltd adlı şirkette Albayrak’ın yanı sıra Çalık Holding çalışanları Mehmet Gökdemir, Murat Tarı ve Şafak Karaaslan şirket yetkilileri arasında bulunuyor. Murat Tarı 2000-2005 yılları arasında Çalık Holding’de genel müdür olarak görev yaptı. Mehmet Gökdemir Çalık Holding’e bağlı GAP Tekstil yönetim kurulu üyesi, Şafak Karaaslan Çalık Holding’in dış ilişkiler sorumlusu. Serhat Albayrak da söz konusu dönemde Çalık Holding genel müdürlüğünü yürütüyordu.