Ana içeriğe atla

Arda, yeşil sahalardan OPET’e transfer oldu

Barselonalı ünlü futbolcu Arda Turan, Opet’in reklam yüzü olmasının ardından şimdi de akaryakıt istasyonu açacak. İstanbul’da açılacak istasyonun üçüncü köprü otoyolu güzegâhında olması planlanıyor.




Türk futbolunun dünyaca ünlü yıldızı Barselonalı Arda Turan, OPET’le yeşil sahalardan akaryakıt sektörüne transfer oluyor. OPET ile geçen aralık ayında yapılan işbirliği kapsamında bu yıl şirketin reklam yüzü olan Arda Turan, çok yakında bir OPET akaryakıt istasyonu işletmeye başlayacak. Reklam iş birliğinin ardından gerçekleşen akaryakıt istasyonu açma kararının tamamen tesadüf olduğu belirtildi.
OPET’in yıldız futbolcu ile çekilen ilk reklam filmi bu hafta içinde ekranlarda olacak. Şimdiden çekimi tamamlanan ikinci film de haziranda Avrupa Kupasını karşılarcasına yayına girecek. Diğer yandan OPET’e gerekli başvuruları yapan Turan, yer tespitlerinin ardından İstanbul’da bir OPET istasyonu işletmeye başlayacak. Ünlü oyuncu bunun için çalışmaların devam ettiğini, İstanbul’da seçilecek bir bölgede istasyonu yakında açacaklarını söyledi.

Arda Turan'la Barselona'da görüştük.

Güzergâh 3. köprü
Bu yıl 10 yeni noktada istasyon açacaklarını belirten OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca da üçüncü köprü ve İzmir İstanbul otoyolu güzergahlarına baktıklarını anlattı. İstanbul’da 6, İzmir’de 4 lokasyonun belli olduğunu söyleyen Ağca, “Üçüncü köprü bağlantı noktalarında altı tane lokasyon şu anda belli. Süreç devam ediyor. Biz teklif verdik, sonucu bekliyoruz” dedi.
12 Mart cumartesi günü Camp Nou’da Getafe’ye attığı muhteşem gol sonrası OPET’le yaptığı reklam anlaşması kapsamında bir araya geldiğimiz Turan, birçok markadan teklif aldığını ancak OPET’in vizyonuyla uyuştuğu ve ortak noktaları olduğu için kabul ettiğini belirtti.

18 kişilik ekibi var
Yatırımlarını da sorduğumuz Turan, şunları söyledi: “Kazanıyorum, Allah bereket versin... Paramı gayrimenkule yatırıyorum. İstanbul’dan ev aldım. Bayrampaşa’da iki ev var. Barselona ve ardından Londra’dan da alacağım. Paramı profesyoneller yönetiyor. Finansal danışmanlıktan sosyal medyaya kadar yaklaşık 18 kişilik ekibim var. Her işimi profesyonellerle yönetiyorum."

10 lokanta açacak
Kısa süre önce girdiği yeme içme sektörüne de değinen Turan, şöyle devam etti: “Arşiv lokantası şubeleşecek. Çok beğenildi, samimi bir mekan oldu. Bu alanda şubeleşerek büyüyeceğiz. 2.5 yılda 10 lokanta açmayı planlıyoruz. İlk Arşiv Şişli’de açıldı. İkincisi Ümraniye’de olacak. Arkadaşlarım, kuzenlerim ilgileniyor. Onlara ufak ufak hisseler paylaştıracağım. Bütün Arşiv’lere onları ortak edeceğim. Bir işimiz olsun, sabahları hep beraber ofise gidelim, aynı zamanda hep beraber kazanalım istiyorum.

OPET Avrupa’ya açılacak
Anlaşmalarının bir yıllık olduğunu ancak bunun uzayabileceğini belirten OPET Genel Müdürü Ağca “Başarı, marka olmak, çalışkanlık... Bu noktalarda Arda’yla çok benziyoruz. Aralıkta kısa sürede el sıkıştık. Bizim de OPET olarak Avrupa’ya açılma planlarımız var. Somut bir adım yok ancak hedeflerimiz bu yönde. Yurt dışında satın almalar da olabilir” dedi.  

BARSELONA

Yükselenim Beşiktaş!
Futbol camiasıyla ilgili de sorularımızı yanıtlayan Barcelonalı Arda Turan kesinlikle Fenerbahçe’ye gitmeyeceğini belirterek “Galatasaray’da o dönem 1.2 milyon Avro alıyorum. Aziz Yıldırım 7 milyon Avro teklif etti. Fenerbahçe’ye gidersem tüm saygınlığımı kaybetmiş olurum. Ancak Beşiktaş’a sempati hep duyarım. Fanatik beşiktaşlı bir dayım var. Belli olmaz. Yükselenim Beşiktaş” diye konuştu. Turan, Türkiye’de bu yıl Beşiktaş’ın şampiyon olmasını istediğini söyledi.
Turan, Galatasaray’da gönderilen Hamza Hamzaoğlu'nu hatırlatarak “Üç kupa alan dördüncü yıldızı takan hocayı gönderdiler, kimseden tek ses çıkmadı. Bir sene başarısız olsun Hamza Hamzaoğlu ne olur ki? ‘Bizim kültürümüz bu, biz üç kupa alan dördüncü yıldızı takan hocayı göndermiyoruz’ denebilirdi. Skor, şampiyonluk önemli de Galatasaray kültür takımı olsa, her sene alt yapıdan beş futbolcu olsa, geliri gideri belli olsa, öyle bir takım olsak da birazcık daha az şampiyon olsak sonrası zaten gelir” dedi.

Başkanlık hayali
Hayallerini de açıklayan ünlü yıldız, şöyle konuştu: “Galatasaray başkanlığı, federasyon başkanlığı yapmak istiyorum. Yönetmek istiyorum ki yetişecek gençler benim çektiğin sıkıntıları çekmesin. Alt yapılarda İngilizce öğrenilmesini zorunlu hale getirirdim ki anlaşabilsin gençler. Ayrıca davranış bilimi öğretirdim, ne yenir, ne giyilir, röportaj nasıl verilir... Ben ilk zamanlarda aldığım 500 bin doları hemen arabam porsche olsun, üstüme Dolce Gabbana yazan her şeyi giyerek harcadım, çünkü bilmiyordum. Bana yardım eden yoktu, danışmanım yoktu. Bayrampaşa’da Barcelona vardı da oynamadık mı...

ANLAMIYORSUN DEDE: Ardalı Opet reklamlarının ilki bu hafta yayına girecek. “Barselonada Bir Gün” adını taşıyan filmde Arda’nın Türkiye özlemine dikkat çekiliyor. Filmde Turan’a 90 yaşında İspanyol bir dede ve Opet çalışanlarını canlandıran bir ekip eşlik ediyor. Arda"nın "Anlamıyorsun dede" sözü ise filmde büyük ilgi görüyor. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

IMF Karşıtı Annenin IMF Uzmanı Kızı

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyeliğine seçilen Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü Başkanı ve IMF eski ekonomisti Doç. Dr. Selin Sayek Böke , üniversitede iktisat eğitimi alma kararının hayatının en güzel hatası olduğunu söylüyor. Anne Selin Sayek Böke ile ekonomist Selin Sayek Böke arasındaki dengeyi annesinden ilham alarak koruduğunu vurgulayan Böke, "CHP'de herkesin daha mutlu, refah içinde yaşayabileceği ekonomik ortamı sağlayacak politikalar üretilmesine katkıda bulunarak bunları somutlaştırmaya katkıda bulunacağım" diyor. Dünya Bankası ve IMF kariyerine sahip, güleryüzlü ve sıkı bir makro iktisatçı olarak bilinen Selin Sayek Böke ile CHP Parti Meclisi üyeliğinden annesi Türk Tabipler Birliği eski Başkanı Füsun Sayek ile olan ilişkisine kadar birçok konuyu masaya yatırdık. Böke, 11 yaşındayken kardeşi ile 'gazetecilik oyunu' oynadıklarını, hazırladıkları gazeteye ekonomi yazılarını yazdığını paylaşıyor. Kendisini ekonomi alanına yönle

İran, Sıtkı Ayan’dan sorulur

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ikinci telefon görüşmesinde adı geçen işadamı Sıtkı Ayan, özellikle AKP döneminde parlayan isimlerin başında geliyor. WikiLeaks belgelerinde de adı geçen Sıtkı Ayan’ın ismi İran ile yapılan ticari anlaşmalar ve yüksek devlet teşvikleriyle anılıyor.   Sivas’ın Gölova beldesinde doğup büyüyen Sıtkı Ayan, İstanbul İmam Hatip Lisesi ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Mesleğini icra yerine petrol işine girdi. Ayan’ın, İran ve Sudan’da petrol ve doğalgaz sahalarıyla ilgili yatırımları bulunuyor. WikiLeaks belgelerine göre ABD Ankara Büyükelçiliği’nden gönderilen kripto, Başbakan Erdoğan’ın İran’daki etkinliğini ve ilişkisini ortaya koyuyordu. ABD elçiliğinin belgesinde, 22 Şubat’ta Türk gazetelerinde İran ile Türkiye arasında müşterek bir yatırım projesi imzalandığı ve buna göre kurulacak olan yeni bir doğalgaz boru hattının, İran gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacağı belirtiliy

Panama Belgeleri: Hayyam Bey'in cenneti

Panama belgelerine göre Hayyam Garipoğlu, Sümerbank’a el konulmadan önce Niue’de bir şirket kurdu. Yaptığı açıklamada “Niue’nun adını bile duymadım” dedi. Panama belgelerinde, Türkiye tarihinin en büyük banka batırma olayına imzasını atan Hayyam Garipoğlu’nun da dört off-shore şirketi ile yer aldığı ortaya çıktı. Belgelere göre Garipoğlu’nun, Sümerbank davasında adı geçen Olsten Marketing Co Ltd’nin yanı sıra üç ayrı off-shore şirketi daha var. Bu şirketlerden biri Olsten Marketing’in kapatılmasından hemen sonra kurulan Niue merkezli Unitrade International Ltd olsa da Garipoğlu, Niue’nun neresi olduğunu dahi bilmediğini ifade ederek bu şirketin kendisine ait olduğunu yalanladı. Olsten, Mossfon müşterisi Sümerbank ile ilgili dava dosyasına göre Garipoğlu, Sümerbank’a el konulmadan bir gün önce, kendisine ait olan Romania International Bank’a 8 milyon dolar transfer etti, buradan da yine kendi paravan şirketi Olsten Marketing’in hesabına aktardı. Panama belgelerine göre

#ParadisePapers: Off-shore biraderler

Berat ve Serhat Albayrak’ın Çalık Holding’de yönetici olduğu dönemde holdinge bağlı çok sayıda off-shore şirketi kurulmuş. Serhat Albayrak bu şirketlerden birinin bizzat direktörü. Dünyanın dört bir yanından çok sayıda politikacı ve iş insanının off-shore bağlantılarını ortaya çıkaran Paradise Papers’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak’ın da ismi geçiyor. Serhat Albayrak, belgelere göre Malta’da bir off-shore şirketle bağlantılı görünüyor. Frocks International Trading Ltd adlı şirkette Albayrak’ın yanı sıra Çalık Holding çalışanları Mehmet Gökdemir, Murat Tarı ve Şafak Karaaslan şirket yetkilileri arasında bulunuyor. Murat Tarı 2000-2005 yılları arasında Çalık Holding’de genel müdür olarak görev yaptı. Mehmet Gökdemir Çalık Holding’e bağlı GAP Tekstil yönetim kurulu üyesi, Şafak Karaaslan Çalık Holding’in dış ilişkiler sorumlusu. Serhat Albayrak da söz konusu dönemde Çalık Holding genel müdürlüğünü yürütüyordu.