Ana içeriğe atla

The Banker: Tüm zorluklara rağmen en iyi banka Akbank




Akbank yavaşlayan büyüme ve artan oynaklığa rağmen gösterdiği performansla Türkiye'nin en iyi bankası seçildi.





Akbank, Financial Times'in dergisi The Banker tarafından düzenlenen "Yılın Bankası Ödülleri"nde Türkiye'nin en iyi bankası seçildi. 

Londra'da düzenlenen ödül töreninde Akbank için hazırlanan metinde, Türkiye'nin, Suriye'deki şiddetli çatışmalar, terör saldırıları ve başarısız darbe girişimi nedeniyle zor yıllardan geçtiği belirtilerek, Akbank'ın yavaşlayan büyüme ve artan oynaklığa rağmen sürdürülebilir büyüme stratejisi ve verimliliğe odaklanan ihtiyatlı risk yönetimi yaklaşımıyla 'Türkiye'nin En İyi Bankası' ödülünü aldığı ifade edildi.

Akbank, aldığı bu ödülle birlikte farklı finans yayınları tarafından bu yıl 5. kez Türkiye’deki en iyi banka unvanını almış oldu. Banka yılbaşından itibaren Euromoney, Global Finance, EMEA Finance ve World Finance yayınları tarafından da “Türkiye’nin En İyi Bankası” seçilmişti.

Bilançoyu koruduk
Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, ödülle ilgili yaptığı açıklamada “Son yıllarda izlediğimiz doğru stratejilerle bilançomuzun güçlü yapısını korurken, daha likit ve hem vade hem de faiz riskinin daha az olduğu bir yapıya getirdik” dedi.

Yılın ilk dokuz ayında TL ticari kredilerde yüzde 23 büyüme sağladıklarını belirten Binbaşgil, şöyle devam etti: “Bu dönemde ekonomimize sağladığımız desteği 2015 sonuna göre yüzde 9 büyüterek kredilerimizi 169 milyarı nakdi olmak üzere toplam 202 milyar TL seviyesine çıkardık. Özellikle reel sektörün tabana yaygın bir biçimde büyümesine özen gösterdik. TL ticari kredilerdeki pazar payımızın yüzde 1.6 arttı. Son dokuz ayda yurt dışından sağladığımız finansman yaklaşık 5.8 milyar doları buldu. 2016’nın son günlerine girerken, bankamızın performansının takdir edildiğini görmekten mutluyuz. Bankamız 2017'de 'Gelecek Nesil Akbank' diye adlandırdığımız yeni bir yapıya geçecek."

Teknolojiye 500 milyon
“Son beş yılda teknolojiye 500 milyon doların üzerinde yatırım yaptıklarını söyleyen Binbaşgil, "Türkiye'de dijital bankacılık pazarı 2015 yılında yüzde 21 büyürken, biz büyümemizi yüzde 40'a çektik. Dijital kanalları kullanan müşteri sayımız 3 milyona, mobil bankacılık aktif müşteri sayımız 2.5 milyona ulaştı. Akbank Direkt Mobil'den yapılan işlem adedi, geçen yıl toplam 90 milyon iken, bu yılın sadece ilk çeyreğinde 125 milyona ulaştı. Mobil müşteri aktifliğinde Batı Avrupa bankalarının da önündeyiz. Bu alandaki başarımız Harvard Business School’da case olarak okutuldu" dedi.

Başarılı olmak için en iyi insan kaynağıyla çalışmanın şart olduğuna değinen Binbaşgil, Akbank çalışanlarının yüzde 94’ünün üniversite mezunu olduğunu, yüksek lisans ve doktora çalışan oranında da sektörde ilk sıralarda yer aldıklarını belirtti.


Çalışanların ailelerine teşekkür
Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Akbank'ın bu yıl aldığı ödüllerle ilgili banka çalışanlarına bir mektup gönderdi.

Mektupta, bankanın The Banker tarafından “Türkiye’de Yılın Bankası” seçildiğini aktaran Sabancı Dinçer, çalışanlara ve çalışanların ailelerine teşekkür ederek "Sizlerle çalışmaktan gurur duyuyorum" ifadesini kullandı.

Teknolojik gelişmelerin, banka ürünlerini iyice birbirine benzettiğini, rakiplerden 'çok değerli insan gücü'yle ayrıştıklarını vurgulayan Sabancı Dinçer, şöyle devam etti: "Bu ödüller gösteriyor ki, sizlerin emekleri sayesinde Akbanklı olmak gerçekten bir ayrıcalık. Bu önceliğe sahip olduğumuz için gururluyuz ve bunu sizlere borçluyuz. Ardahan’daki gişe yetkilimizden, Edirne’deki müşteri ilişkileri yöneticimize; Ağrı şubesindeki Kobi Müşteri İlişkileri Yöneticimizden İzmir şubesindeki Bireysel Müşteri İlişkileri Yöneticimize; Sivas şubesindeki Ticari Müşteri İlişkileri Yöneticimizden Yalıkavak şubesindeki Birebir Bankacılık Yöneticimize; Bölge Müdürlüklerimizdeki satış yönetimi ekiplerimizden, Gebze Akbank Bankacılık Merkezindeki operasyon yetkililerimize, tüm Akbanklılara teşekkür ederim. Bu başarı hepinizin eseri. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum."

Çalışanların ailelerine de teşekkürlerini ileten Sabancı Dinçer, "Onların sizi yetiştirmek için verdikleri emekler, bizim bugün bir takım olarak, hep beraber Akbank için yaptığımız çalışmaları daha anlamlı, daha değerli kılıyor. Her bir Akbanklının ailesine saygılarımı sunuyor, sağlıklı günler diliyorum" dedi.

Suzan Sabancı Dinçer, mektubunda, bankada emeği geçen eski çalışanları da saygıyla andığını belirtti.





Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

IMF Karşıtı Annenin IMF Uzmanı Kızı

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyeliğine seçilen Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü Başkanı ve IMF eski ekonomisti Doç. Dr. Selin Sayek Böke , üniversitede iktisat eğitimi alma kararının hayatının en güzel hatası olduğunu söylüyor. Anne Selin Sayek Böke ile ekonomist Selin Sayek Böke arasındaki dengeyi annesinden ilham alarak koruduğunu vurgulayan Böke, "CHP'de herkesin daha mutlu, refah içinde yaşayabileceği ekonomik ortamı sağlayacak politikalar üretilmesine katkıda bulunarak bunları somutlaştırmaya katkıda bulunacağım" diyor. Dünya Bankası ve IMF kariyerine sahip, güleryüzlü ve sıkı bir makro iktisatçı olarak bilinen Selin Sayek Böke ile CHP Parti Meclisi üyeliğinden annesi Türk Tabipler Birliği eski Başkanı Füsun Sayek ile olan ilişkisine kadar birçok konuyu masaya yatırdık. Böke, 11 yaşındayken kardeşi ile 'gazetecilik oyunu' oynadıklarını, hazırladıkları gazeteye ekonomi yazılarını yazdığını paylaşıyor. Kendisini ekonomi alanına yönle

İran, Sıtkı Ayan’dan sorulur

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ikinci telefon görüşmesinde adı geçen işadamı Sıtkı Ayan, özellikle AKP döneminde parlayan isimlerin başında geliyor. WikiLeaks belgelerinde de adı geçen Sıtkı Ayan’ın ismi İran ile yapılan ticari anlaşmalar ve yüksek devlet teşvikleriyle anılıyor.   Sivas’ın Gölova beldesinde doğup büyüyen Sıtkı Ayan, İstanbul İmam Hatip Lisesi ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Mesleğini icra yerine petrol işine girdi. Ayan’ın, İran ve Sudan’da petrol ve doğalgaz sahalarıyla ilgili yatırımları bulunuyor. WikiLeaks belgelerine göre ABD Ankara Büyükelçiliği’nden gönderilen kripto, Başbakan Erdoğan’ın İran’daki etkinliğini ve ilişkisini ortaya koyuyordu. ABD elçiliğinin belgesinde, 22 Şubat’ta Türk gazetelerinde İran ile Türkiye arasında müşterek bir yatırım projesi imzalandığı ve buna göre kurulacak olan yeni bir doğalgaz boru hattının, İran gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacağı belirtiliy

Panama Belgeleri: Hayyam Bey'in cenneti

Panama belgelerine göre Hayyam Garipoğlu, Sümerbank’a el konulmadan önce Niue’de bir şirket kurdu. Yaptığı açıklamada “Niue’nun adını bile duymadım” dedi. Panama belgelerinde, Türkiye tarihinin en büyük banka batırma olayına imzasını atan Hayyam Garipoğlu’nun da dört off-shore şirketi ile yer aldığı ortaya çıktı. Belgelere göre Garipoğlu’nun, Sümerbank davasında adı geçen Olsten Marketing Co Ltd’nin yanı sıra üç ayrı off-shore şirketi daha var. Bu şirketlerden biri Olsten Marketing’in kapatılmasından hemen sonra kurulan Niue merkezli Unitrade International Ltd olsa da Garipoğlu, Niue’nun neresi olduğunu dahi bilmediğini ifade ederek bu şirketin kendisine ait olduğunu yalanladı. Olsten, Mossfon müşterisi Sümerbank ile ilgili dava dosyasına göre Garipoğlu, Sümerbank’a el konulmadan bir gün önce, kendisine ait olan Romania International Bank’a 8 milyon dolar transfer etti, buradan da yine kendi paravan şirketi Olsten Marketing’in hesabına aktardı. Panama belgelerine göre

#ParadisePapers: Off-shore biraderler

Berat ve Serhat Albayrak’ın Çalık Holding’de yönetici olduğu dönemde holdinge bağlı çok sayıda off-shore şirketi kurulmuş. Serhat Albayrak bu şirketlerden birinin bizzat direktörü. Dünyanın dört bir yanından çok sayıda politikacı ve iş insanının off-shore bağlantılarını ortaya çıkaran Paradise Papers’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak’ın da ismi geçiyor. Serhat Albayrak, belgelere göre Malta’da bir off-shore şirketle bağlantılı görünüyor. Frocks International Trading Ltd adlı şirkette Albayrak’ın yanı sıra Çalık Holding çalışanları Mehmet Gökdemir, Murat Tarı ve Şafak Karaaslan şirket yetkilileri arasında bulunuyor. Murat Tarı 2000-2005 yılları arasında Çalık Holding’de genel müdür olarak görev yaptı. Mehmet Gökdemir Çalık Holding’e bağlı GAP Tekstil yönetim kurulu üyesi, Şafak Karaaslan Çalık Holding’in dış ilişkiler sorumlusu. Serhat Albayrak da söz konusu dönemde Çalık Holding genel müdürlüğünü yürütüyordu.