Ana içeriğe atla

Moskova’ya uçtu fiyatları düşürdü


Pegasus’un her girdiği pazarı büyüterek fiyatları düşürdüğüne dikkat çeken Ali Sabancı, Moskova’ya haftada üç kez sefer yapmalarına rağmen bilet fiyatlarının şimdiden yüzde 13 düştüğünü söyledi.


 Pegasus Hava Yolları, 8 Ekim’den itibaren Rusya’daki 4. noktası olan Moskova’ya karşılıklı uçuşlar gerçekleştirmeye başladı. Pegasus Hava Taşımacılığı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Moskova’ya haftada üç kez uçtuklarını belirterek “Bunu 14’e çıkaracak kapasitemiz var. İlk uçuşun doluluk oranı yüzde 94. Demek ki pazar esasında yaratılmış değil. Rakibimiz haftada 28, biz 3 defa uçuyoruz. Uçuşlarımız başladığından bu yana fiyatlar yüzde 13 düştü. Biletlerimiz 59.99 Avro’dan başlıyor. Rakibimizin fiyatları 300 Avro’ydu, bizden sonra 260 Avro’ya indi” dedi. Sabancı şunları söyledi:

* 33 ülkede 76 noktaya seferlerimiz var. Türkiye’de 31 noktaya uçuş gerçekleştiriyoruz.
* Aralıkta Edremit ve Şırnak’a, ocakta da Mardin ve Erzurum’a seferlerimiz başlayacak.
* İç hatlarda daha hızlı büyüyoruz. Çünkü dış hatlarda uçuş sınırlaması var. Her yere uçamıyoruz.
* Yılın ilk 6 ayında iç hatlarda pazar payımız yüzde 26.7 oldu, dış hatlarda ise yüzde 9.1.
* Sefer başlattığımız destinasyonda fiyatlar düşüyor. Türkiye’nin merkez olmasını istiyorsak dış hatları rekabete açmalıyız.
* 2012’de toplam 13 milyon 600 bin yolcu taşıdık. Yılın ilk 6 ayında 7 milyon 540 bin yolcuya ulaştık.
* 2012’de yolcularımızın yüzde 26’sı 50 liranın, yüzde 73’ü ise 100 liranın altındaki fiyatlarla uçtu.
* Geçen yıl 1.9 milyar lira ciro elde ettik. Bu yılın ilk 6 ayında 991 milyon liraya ulaştık. Bunun 230 milyon lirasını yolcuların uçak içi satışlar, fazla bagaj hakkı, koltuk seçimi gibi kişisel tercihlerinden elde ettik.


Atatürk-Ankara seferine izin verin

Ali Sabancı, Atatürk Havalimanı’ndan Ankara’ya uçuş yapamadıklarını hatırlattı. Bu hatta sadece tek bir firmanın seferleri bulunduğunu ifade eden Sabancı, “Atatürk Havalimanı’dan Ankara’ya haftada 150 sefer var. Bu seferlerin ortalama fiyatı 141 lira. Sabiha Gökçen’den ise haftada 21 sefer var ve ortalama fiyat 64 lira. Bu Rekabet Kurumu’na suç duyurusuna girer. Üstelik yolcu başına alınan vergi Sabiha Gökçen’de 15 Avro iken, Atatürk’te 15 dolar, yani daha ucuz. Atatürk Havalimanı-Esenboğa hattında bize ya da diğer rakiplerimize 5 sefer izni verseler fiyatlar yüzde 50 düşer” diye konuştu.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

IMF Karşıtı Annenin IMF Uzmanı Kızı

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyeliğine seçilen Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü Başkanı ve IMF eski ekonomisti Doç. Dr. Selin Sayek Böke , üniversitede iktisat eğitimi alma kararının hayatının en güzel hatası olduğunu söylüyor. Anne Selin Sayek Böke ile ekonomist Selin Sayek Böke arasındaki dengeyi annesinden ilham alarak koruduğunu vurgulayan Böke, "CHP'de herkesin daha mutlu, refah içinde yaşayabileceği ekonomik ortamı sağlayacak politikalar üretilmesine katkıda bulunarak bunları somutlaştırmaya katkıda bulunacağım" diyor. Dünya Bankası ve IMF kariyerine sahip, güleryüzlü ve sıkı bir makro iktisatçı olarak bilinen Selin Sayek Böke ile CHP Parti Meclisi üyeliğinden annesi Türk Tabipler Birliği eski Başkanı Füsun Sayek ile olan ilişkisine kadar birçok konuyu masaya yatırdık. Böke, 11 yaşındayken kardeşi ile 'gazetecilik oyunu' oynadıklarını, hazırladıkları gazeteye ekonomi yazılarını yazdığını paylaşıyor. Kendisini ekonomi alanına yönle

İran, Sıtkı Ayan’dan sorulur

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ikinci telefon görüşmesinde adı geçen işadamı Sıtkı Ayan, özellikle AKP döneminde parlayan isimlerin başında geliyor. WikiLeaks belgelerinde de adı geçen Sıtkı Ayan’ın ismi İran ile yapılan ticari anlaşmalar ve yüksek devlet teşvikleriyle anılıyor.   Sivas’ın Gölova beldesinde doğup büyüyen Sıtkı Ayan, İstanbul İmam Hatip Lisesi ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Mesleğini icra yerine petrol işine girdi. Ayan’ın, İran ve Sudan’da petrol ve doğalgaz sahalarıyla ilgili yatırımları bulunuyor. WikiLeaks belgelerine göre ABD Ankara Büyükelçiliği’nden gönderilen kripto, Başbakan Erdoğan’ın İran’daki etkinliğini ve ilişkisini ortaya koyuyordu. ABD elçiliğinin belgesinde, 22 Şubat’ta Türk gazetelerinde İran ile Türkiye arasında müşterek bir yatırım projesi imzalandığı ve buna göre kurulacak olan yeni bir doğalgaz boru hattının, İran gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacağı belirtiliy

Panama Belgeleri: Hayyam Bey'in cenneti

Panama belgelerine göre Hayyam Garipoğlu, Sümerbank’a el konulmadan önce Niue’de bir şirket kurdu. Yaptığı açıklamada “Niue’nun adını bile duymadım” dedi. Panama belgelerinde, Türkiye tarihinin en büyük banka batırma olayına imzasını atan Hayyam Garipoğlu’nun da dört off-shore şirketi ile yer aldığı ortaya çıktı. Belgelere göre Garipoğlu’nun, Sümerbank davasında adı geçen Olsten Marketing Co Ltd’nin yanı sıra üç ayrı off-shore şirketi daha var. Bu şirketlerden biri Olsten Marketing’in kapatılmasından hemen sonra kurulan Niue merkezli Unitrade International Ltd olsa da Garipoğlu, Niue’nun neresi olduğunu dahi bilmediğini ifade ederek bu şirketin kendisine ait olduğunu yalanladı. Olsten, Mossfon müşterisi Sümerbank ile ilgili dava dosyasına göre Garipoğlu, Sümerbank’a el konulmadan bir gün önce, kendisine ait olan Romania International Bank’a 8 milyon dolar transfer etti, buradan da yine kendi paravan şirketi Olsten Marketing’in hesabına aktardı. Panama belgelerine göre

#ParadisePapers: Off-shore biraderler

Berat ve Serhat Albayrak’ın Çalık Holding’de yönetici olduğu dönemde holdinge bağlı çok sayıda off-shore şirketi kurulmuş. Serhat Albayrak bu şirketlerden birinin bizzat direktörü. Dünyanın dört bir yanından çok sayıda politikacı ve iş insanının off-shore bağlantılarını ortaya çıkaran Paradise Papers’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak’ın da ismi geçiyor. Serhat Albayrak, belgelere göre Malta’da bir off-shore şirketle bağlantılı görünüyor. Frocks International Trading Ltd adlı şirkette Albayrak’ın yanı sıra Çalık Holding çalışanları Mehmet Gökdemir, Murat Tarı ve Şafak Karaaslan şirket yetkilileri arasında bulunuyor. Murat Tarı 2000-2005 yılları arasında Çalık Holding’de genel müdür olarak görev yaptı. Mehmet Gökdemir Çalık Holding’e bağlı GAP Tekstil yönetim kurulu üyesi, Şafak Karaaslan Çalık Holding’in dış ilişkiler sorumlusu. Serhat Albayrak da söz konusu dönemde Çalık Holding genel müdürlüğünü yürütüyordu.